Συμβουλευτική - Ογκολογία



MUDr. Roman Bok MUDr. Roman Bok
narozen 1970
1988 - 1994 - studium na lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze
1994 - 2005 - lékař interního odd. Nemocnice Pardubice, specializace gastroenterologie
1997 - I. atestace z interního lékařství
2000 - nástavbová atestace gastroenterologie a hepatologie
2005 - Gastroenterologie nemocnice Chrudim
2008 - Gastroenterologická praxe Gastromedic s.r.o., Pardubice


Συμβουλευτική

Dobrý den. Manželovi byl tento týden diagnostikován centrální tumor pravé plíce s útlakem HDŽ a pravé plicnice, s lymfadenopatií mediastina a to oboustranně. Čekáme na další dovyšetření a prosím vás, zda by manžel mohl již nyní začít užívat Penoxal. Moc děkuji za odpověď.
MUDr. Roman Bok
Dobrý den, již nyní může Váš manžel Penoxal užívat, a sice v doporučené dávce 2 kapsle 100mg denně nebo 4 kapsle 50mg denně. Penoxal lze brát i v průběhu léčby. Je to velmi důležité pro podporu těla bránit se množení nežádoucích buněk a zároveň podpořit buňky zdravé. Hezký den.
Dobrý den pane doktore, na podzim minulého roku mi byl odebrán melanom, stadium 1A, bez zasažení uzlin a metastáz, tj. kromě chirurgického zásahu bez léčby. Podle onkologa i dermatologa je prognóza velmi dobrá, ale jelikož je melanom nevyzpytatelný, ráda bych tomu trochu pomohla a vyzkoušela Penoxal. Mám totiž (snad správný), že když už nepomůže, alespoň neublíží. Moje otázky zní: mohu ho vyzkoušet v dávkování 1x denně 100mg po dobu čtyř měsíců? A další dotaz se týká interakce Penoxalu a těhotenství. Bylo mi totiž vzhledem k věku a faktu, že ještě nemám děti, onkologem i gynekologem doporučeno co nejdříve otěhotnět (nepřipadá u mě v úvahu hormonální stimulace). Je lepší nejprve Penoxal dobrat (a je pak nutná nějaká pauza) nebo by teoreticky stačilo vysadit, jakmile by se "zadařilo"? Nebo je lepší jej v této situaci vůbec nezkoušet? Předem mockrát děkuji za odpověď.
MUDr. Roman Bok
Dobrý den. Váš náhled na nemoc, její léčbu a užívání preparátu Penoxal je velice správný. Vámi zvažovaná dávka je dobrá, buď jednou 100mg, nebo 2x50mg. Nesoudím, že je nutné preparát vysazovat nějakou dobu před otěhotněním, vysadíte ho v případě prokázaného těhotenství. Hezký den.
Dobrý den , jsem po ablaci prsu a odebrání axil.uzlin v roce 2009-ductální i lobulární nález.Pak recidivy od roku 2015.3x operace uzlin ,nyní po další operaci chemo tbl Navelbine a Capecitabine.
Je vhodné k tomu Penoxal a jaké dávky? Díky Limberská
MUDr. Roman Bok
Dobrý den. Ve vašem případě je užívání Penoxalu vhodné, doporučil bych dávkování 2x1 kapsle po 100mg po dobu 3 měsíců. Další léčbu zvážit dle aktuálního stavu. Je možné ji na dobu 1-2 měsíců přerušit, ale není problém tento preparát brát dlouhodobě po celou dobu léčby tohoto onemocnění. Hezký den.
Dobrý den, byl mi diagnostikován karcinom prostaty s metastázami. 30.3.2015 jsem byl na operaci (odstranění varlat). Aktuálně užívám lék BINABIC, mám zelený zákal. Lze doporučit užívání PENOXALu? Díky za odpověď.
MUDr. Roman Bok
Dobrý den. Ve vašem případě lze doporučit preparát Penoxal, vhodná dávka je 2x1 kapsle po 100mg. Vzhledem k vámi popisované generalizaci onemocnění bych tento preparát užíval dlouhodobě. Hezký den.
Dobrý večer našemu tatínkovi loni v listopadě v nemocnici v Brně v Bohunicích kde byl hospitalizován s vodou na plicích po odebrání vody-punkce na cétéčku zjistili z houbný nádor na pravé plíci dole a na levé je jedna metáztáze řekli nám,že tatínek s tím žije více jak 6 let a nemůže mít chemo ani ozařování kvůli srdíčku má slabé srdce nevydržel by to. Prosím chci se Vás zeptat jestli by mohl tatínek užívat Penoxal.Děkuji Vám předem za odpověd.
MUDr. Roman Bok
Dobrý den. Vzhledem k tomu, že váš tatínek nemůže podstoupit klasickou protinádorovou léčbu, bych tento preparát doporučoval v dávce 2x1 kapsle po 100 mg. Tento preparát lze užívat s jakoukoliv jinou léčbou, určitě to zkuste. Hezký den.
Loni jsem byl diagnostikován na zhoubnou rakovinu prostaty, původně PSA 53. Začal jsem přírodní léčení ( posty a výživa živou rostlinnou stravou a vírou v Boží slovo ) Odmítl jsem radioterapii klasickou, po hormon léčbě a přírodní stravě klesl PSA na O,O5.Zmizely příznaky ale lékař po MR doporučil, že je nutné protonové ozařování.Od ledna letošního roku jsem proděl 21 ozáření protonem, což je šetrnější forma než klasická radioterapie a následně jsem měl potíže v obl malé pánve ( záněty konečníku, a močovodu ) což je obvyklé i při této léčbě.Problémy jsem řešil čípky z konopí. Je to účinné. Doporučujete penoxal jako následnou léčbu ? Jaký je vztah penoxalu a glukanu při posílení imunity ?
MUDr. Roman Bok
Dobrý den. Při každém typu ozařování může vzniknou tzv. poradiační zánět tlustého střeva a konečníku. Bylo by vhodné provést endoskopické vyšetření rekta a sigmatu - tzv, sigmoideoskopie a zhodnotit stav sliznice. Pokud by bylo prokázáno toto postižení, pak by bylo na zvážení podat lokálně lék mesalazin / Salofalk, Asacol, Pentasa /. Současně lze užívat s touto léčbou preparát Penoxal, ale spíše než příznivý vliv na poradiční postižení bych čekal příznivý vliv na základní onemocnění - Ca prostaty. Hezký den.
Dobrý den.
Mám chronickou lymfocytickou leukemii z B-buněk, dg. C911. Jsem po léčení chemoterapií. Je vhodný preparát Penoxal?
Děkuji.
MUDr. Roman Bok
Dobrý den. Nejsou informace o nepříznivém účinku preparátu Penoxal v případě chronické lymfocytární leukemie, ale vzhledem k tomu, že tento preparát výrazně ovlivňuje imunitní systém, zvláště pak B lymfocyty, bych doporučil konzultaci s hematologem, zda v tomto případě nedojde k nepříznivému ovlivnění tohoto onemocnění. Hezký den.
Dobrý den pane doktore, před 14dny mě byla odstraněna štítná žláza s histologickým nálezem-folikulární varianta papilárního karcinomu. Za měsíc mám podstoupit léčbu radiojódem. Chtěla bych Vás poprosit o radu, jestli je vhodné užívat penoxal a v jakém množství. V současné době užívám lék na vysoký krevní tlak a léky z gastro poradny na reflux žaludku. Děkuji za jakékoliv info. S pozdravem Knapová S.
MUDr. Roman Bok
Dobrý den. Preparát Penoxal užívat můžete, vhodná dávka je 2x1 kapsle po 100mg. Tento preparát je vhodné užívat i během léčby radiojodem. Léky, které užíváte pravidelně, nemají interakce s tímto preparátem. Hezký den.
Dobrý den,
v červnu 2015 jsem podstoupila operaci kacinomu prsu. Žádné metastázy nebyly zjištěny, pak následovala radioterapie. Od operace užívám Anastrozol Mylan 1mg (1x denně). Bylo by vhodné užívat Penoxal? Je nutná konzultace u mého ošetřujícího onkologa? Není příliš nakloněn jakýmkoliv doplňkům stravy.
Děkuji předem za odpověď.
MUDr. Roman Bok
Dobrý den, i pro Vás je Penoxal vhodné užívat. V důsledku ozařování je imunitní systém člověka oslaben a je nutné ho posílit. Penoxal Vám pomůže zvýšit obranyschopnost a také zajistit potřebnou prevenci. Konzultace s onkologem ve Vašem případě není nutná, Penoxal je čistě přírodní preparát a může ho užívat v podstatě každý. Hezký den
Dobrý den. Bojuji s rakovinou plic již 5let. Chemo bylo po 4té dávce prvního cyklu přerušeno pro opakované vážné poškozování krve. Následně léčba v Ostravě na Kyberknifu. Meta po roce zcela zmizela, nádor pomalilinku roste dál a 2 nové meta v druhé plíci také nepatrně rostou. Další chemo jsem vzhledem k prvním potížím s krví odmítla, a také z důvodu, že už nemám z čeho hubnout. Při první přerušené chemo jsem zhubla na 35g, při výšce 154cm. Původní váha 65kg. Ještě musím zmínit, že mám neagresivní formu rakoviny a přiznávám, že stále kouřím. Cítím se až na únavu velice dobře. Bolesti nemám, ale hlavní nádor cítím. Nebolí, spíše svědí. Kašlu málo a to pouze v případě, že potřebuji vyašlat hlen, čistý, bilý. Po zhajené zlomenině 7ho žebra v pravo, kde se nachází hlavní nádor, cítím po námaze brnění a svědění. Koupila jsem si Penoxal 50mg. Beru ho 3xdenně. Využívala jsem teprve 20 kapslí a cítím úlevu. Brnění není tak intenzivní a hlavní nádor cítím jako by se nepatrně zmenšíl. Mám i o trochu větší elán a nepatrně menší ůnavu. Ráda bych znala Váš názor na mou situaci. Podotýkám,že v uzdravení nevěřím, stačí mi pozastavení rakoviny. Přijmu jakékoli stanovisko, jsem smířená s mou nemocí, ale život za boj stojí. Je mi 61let. Prosím o Váš názor.
MUDr. Roman Bok
Vážená paní Šimůnková,
velice si vážíme Vámi sdělených poznatků o působení Penoxalu. Vzhledem k tomu, že již po pár dnech cítíte nepatrné zlepšení a úlevu, rádi bychom Vám nabídli balení Penoxalu ZDARMA, a sice v silnější dávce 100 mg, kterou byste při Vaší diagnóze měla užívat dvakrát denně. Pokud by Vám Penoxal nadále pomáhal k lepšímu zdravotnímu stavu, budeme rádi, když nás po čase znovu oslovíte a sdělíte nám nové poznatky, které můžeme použít jako doporučení pro další potenciální klienty. Z našich dosavadních zkušeností víme, že Penoxal pomáhá nejen onkologickým pacientům a budeme rádi, když budete jednou z nich. Hezký den
Νέ ερώτημα