Γαστρεντερολογία - Παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα (GIT)

Γιατί Penoxal και γαστρεντερικές παθήσεις;

Ο σύγχρονος ανθυγιεινός τρόπος ζωής και η κακή διατροφή με χαμηλής ποιότητας τρόφιμα που περιέχουν πολλά πρόσθετα έχουν αρχίσει να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο ανθρώπινο σώμα. Είναι αιτίες που προκαλούν ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, παχυσαρκία και άλλες ασθένειες του πολιτισμού μας (υψηλή χοληστερόλη, η υπέρταση, ο διαβήτης), καθώς και πιο συνηθισμένα προβλήματα με την πέψη. Many problems with digestion may be prevented by choosing high quality food; also the Πολλά προβλήματα με την πέψη μπορεί να προληφθούν με την επιλογή τροφίμων υψηλής ποιότητας. Επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζεται από την τροφή που καταναλώνουμε, και σε μεγάλο βαθμό, (μέχρι 70%), αποτελεί αντανάκλαση της πέψης μας. Χρόνια ανθυγιεινής δίαιτας οδηγούν το φαγητό να παραμένει στα τοιχώματα του εντέρου που στη συνέχεια δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, και έτσι είμαστε αντιμέτωποι με διάφορες πεπτικές διαταραχές.

 

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα, το οποίο αυτοαμύνεται. Το πεπτικό σύστημα είναι μία από τις πιο σημαντικές πύλες για ουσίες απαραίτητες στον οργανισμό. Ωστόσο, εκτός από πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά το φαγητό μπορεί να περιέχει ακόμη και διάφορες παθογόνες και τοξικές ουσίες. Αυτά αναγνωρίζονται στο λεπτό έντερο, το οποίο περιλαμβάνει ειδικά κύτταρα και λεμφικούς ιστούς (πλάκες του Peyer) που συμβάλλουν σημαντικά στην ανοσία του σώματος και να επηρεάζουν τη λειτουργία ολόκληρου του εντέρου. Αυτό το μέρος της βλεννογόνου ανοσίας περιλαμβάνει τα Β-λεμφοκύτταρα, τα Τ-λεμφοκύτταρα και παράγει αντισώματα (ανοσοσφαιρίνες) που εμπλέκονται στην καταστροφή των ανεπιθύμητων ουσιών. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται η αποφυγή ζημιών στον οργανισμό. Η βλάβη στις Παϋέρειες πλάκες ,που είναι σημαντικές για την ανοσία του οργανισμού, συνήθως προκαλείται από την κακή διατροφή και οδηγεί σε υπερβολική οξύτητα, ανισορροπία μεταξύ παθογόνων και μη παθογόνων εντερικών βακτηρίων, φλεγμονή ή στη χρήση των αντιβιοτικών. Η εκτεθειμένη εντερική ανοσία οδηγεί στην διείσδυση των ανεπιθύμητων ουσιών στο αίμα, η οποία στη συνέχεια προκαλεί ανοσολογική ανεπάρκεια και την έναρξη διαφόρων διαταραχών. Ένα υγιές έντερο είναι επομένως απαραίτητο για την ισχυρή και ενεργή ανοσία, γι' αυτό αξίζει μια τακτική φροντίδα. Δυστυχώς, δίνουμε προσοχή μόνο στο πεπτικό μας σύστημα μόνο όταν εμφανιστεί ένα πρόβλημα - καούρα, το αίσθημα του πλήρους και βαρύ στομάχι, δυσκοιλιότητα, διάρροια, φούσκωμα, ή πόνο.

 

Εκτός από το σημαντικό ρόλο του στην άμυνα του οργανισμού το έντερο είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, έτσι μία βλάβη ή ασθένεια του μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα που θα επηρεάσουν ολόκληρο το σώμα. Η εντερική μικροχλωρίδα περιλαμβάνει περίπου 1014 βακτήρια. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κύτταρων που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα! Προκειμένου τα πάντα να λειτουργούν όπως πρέπει και το ανοσοποιητικό σύστημα να είναι αρκετά ισχυρό ώστε να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις, είναι σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην φροντίδα του πεπτικού συστήματος.

Εμπειρίες Ασθενών

Μην υποτιμάτε την σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην θεραπεία πολλών ασθενειών είναι η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, και η ομαλή λειτουργία του και η αντοχή του επηρεάζονται από τον τρόπο ζωής μας. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι του ανθρώπινου οργανισμού, το οποίο μας επιτρέπει να ζούμε σε ένα μη αποστειρωμένα περιβάλλον, καταπολεμώντας τους μικροοργανισμούς, και προστατεύοντας τον οργανισμό από πιθανές ασθένειες. Ωστόσο, οι σημερινοί γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, η υπερβολική πίεση, η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και η ρύπανση του περιβάλλοντος, όλα αυτά μαζί κάνουν αδύναμο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ένα αδύναμο σώμα είναι πιο επιρρεπές σε ασθένειες. Κάθε ασθένεια αποτελεί μια δοκιμασία για το σώμα. Δυστυχώς, στις μέρες μας προσπαθούμε να λύσουμε πολλές ασθένειες με χημικά μέσα, σε μορφή φαρμάκων, και βασιζόμαστε πάνω τους για να είμαστε υγιείς. Επιπλέον, οι γιατροί λόγω πίεσης χρόνου και σχεδόν πάντα αποτυγχάνουν να βρουν τη ρίζα των προβλημάτων. Συστήνουν φάρμακα που στοχεύουν στην καλύτερη επίλυση των συμπτωμάτων. Μία αιτία μπορεί να είναι το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ή μια παρατεταμένη φλεγμονή, ή μικροοργανισμοί που έχουν μείνει στο σώμα όπως ιοί, παράσιτα, βαρέα μέταλλα, μύκητες, κ.λπ. Κατόπιν οι ασθένειες και τα προβλήματα επιστρέφουν σε διάφορες μορφές, μερικές φορές ακόμη εξελίσσονται σε χρόνιες καταστάσεις. Είναι επομένως σημαντικό να εξεταστεί μια αλλαγή στην προσέγγισή του τρόπου ζωής μας και της ενίσχυση του ανοσοποιητικού – από μια υγιεινή διατροφή, επαρκή πρόσληψη υγρών, τακτική και επαρκή άσκηση και, εάν απαιτείται, από υψηλής ποιότητας φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Ενδείκνυνται επίσης διάφοροι μέθοδοι αποτοξίνωσης, οι οποίες αφαιρούν τα τοξικά βαρέα μέταλλα, μύκητες και άλλες ανεπιθύμητες και επιβλαβείς ουσίες από το σώμα. Είναι ο ασφαλέστερος και πιο βολικός τρόπος για την πρόληψη ασθενειών και για τη φροντίδα του ανοσοποιητικού συστήματος. Ζούμε σε ένα εξαιρετικά μολυσμένο περιβάλλον, το οποίο μας επηρεάζει, και το φαγητό παρά την βέλτιστη επιλογή που μπορεί να κάνουμε συχνά αποτυγχάνει να περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ

 

Δοσολογία για πεπτικές διαταραχές


Περίσσεια οξέος στομάχου 2 x 50mg ανά ημέρα / 1 μήνας
Καούρα 2 x 50mg ανά ημέρα / 1 μήνας
Διαταραχές του πεπτικού συστήματος χωρίς οργανική αιτία (απώλεια της όρεξης, φούσκωμα) 2 x 50mg ανά ημέρα / 1 μήνας
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας
Πολύποδες του παχέος εντέρου 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας
Εκκολπωμάτωση 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας
Ελκώδης κολίτιδα 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας
Νόσος του Κρον 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας

Παρενέργειες

Το Penoxal γίνεται ανεκτό από τον οργανισμό πολύ εύκολα. Ακόμη και σε υψηλές δόσεις και ύστερα από μακροχρόνια χρήση δεν παρατηρείται εθισμός. Το προϊόν δεν έχει δυσμενείς επιπτώσεις, δεν είναι ένα αντιβιοτικό, και είναι εντελώς μη τοξικό, χωρίς καμία αλληλεπίδραση με άλλους παράγοντες ή φάρμακα. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί διάρροια. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνουμε μείωση της δοσολογίας. Στις αυτοάνοσες νόσους σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν τη χρήση του.