Γυναικολογία και ασθένειες - μολύνσεις, φλεγμονές, προβλήματα

Γιατί Penoxal και γυναικολογικές παθήσεις

Ασθενές ανοσοποιητικό, ορμονικές διαταραχές, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης , χρήση αντιβιοτικών, ακατάλληλη ή ανεπαρκής υγιεινή, το στρες και η ασυδοσία μπορούν όλα να προκαλέσουν τον πολλαπλασιασμό ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων ή του ιού HPV, και να προκαλέσουν μυκητιάσεις ή άλλες (πιο σοβαρές)λοιμώξεις των ευαίσθητων γυναικείων γεννητικών οργάνων. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστα και η αντιμετώπιση τους συχνά μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλα, συνήθως οι ασυμπτωματικές ασθένειες είναι ακόμα πιο ύπουλες, και μπορεί να οδηγήσουν σε συνθήκες απειλητικές για τη ζωή του ασθενή όπως είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Προκειμένου να αποτραπεί η εμφάνιση τους και για την πιο εύκολη και γρήγορη θεραπεία τους, είναι απαραίτητη η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μιας νόσου, επιδιορθώνοντας τις εσωτερικές ανισορροπίες και εναρμονίζοντας τη λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων.

Το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και η λειτουργία του είναι πολύ περίπλοκη και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, έτσι ώστε ακόμη και τα προβλήματα και οι ασθένειες του ποικίλουν. Κυρίως αυτά συμβαίνουν λόγω του αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού συστήματος, έτσι η ενίσχυση του είναι ζωτικής σημασίας. Οι πιο συχνές διαταραχές που επηρεάζουν κάθε γυναίκα σε όλη τη ζωή της είναι π.χ. κολπικοί μύκητες και μυκητιασική λοίμωξη, γυναικολογικές ή πυελικές φλεγμονές (ουροδόχου κύστης ή του ουροποιητικού συστήματος), ακανόνιστη και επώδυνη εμμηνόρροια, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (χλαμύδια, έρπης των γεννητικών οργάνων), ενδομητρίωση, ινομυώματα ή, σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ακόμη και καρκίνο, κυρίως του τραχήλου της μήτρας ή καρκίνο του μαστού.

Οι γυναικολογικές ασθένειες είναι μια αντανάκλαση της δραστηριότητας του σώματος. Χωρίς τη βοήθεια του σώματος, μία φλεγμονή ή κάποια άλλη πάθηση σπάνια μπορεί να θεραπευτεί εντελώς και η επανεμφάνιση της μπορεί να εξελιχθεί σε βάθος χρόνου και να αυξήσει τον κίνδυνο μιας πιο σοβαρής ασθένειας. Τα συμπτώματα δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Εκτός από τις κοινές θεραπείες με επίκεντρο την εξάλειψη των πολλαπλασιαζόμενων μικροοργανισμών, θα πρέπει να εξεταστούν και άλλα αίτια που μπορεί να συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της ασθένειας και να καταπολεμηθούν (υπερβολική ζάχαρη, κακές συνθήκες υγιεινής ή ακατάλληλα εσώρουχα), ενώ η φυσική μικροχλωρίδα πρέπει να ενισχυθεί με τη χρήση ωφέλιμων βακτηρίων (ξινισμένα γαλακτοκομικά, δισκία με λακτοβάκιλλο).

Εμπειρίες Ασθενών

Μην υποτιμάτε τη σημασία του ανοσοποιητικού συστήματος

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην θεραπεία πολλών ασθενειών είναι η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, και η αντοχή και η επάρκεια του επηρεάζονται από τον τρόπο ζωής μας. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, το οποίο του επιτρέπει να ζει σε ένα μη αποστειρωμένα περιβάλλον, να καταπολεμά μικροοργανισμούς, και να υπερασπίζεται τον εαυτό του από πιθανές ασθένειες. Ωστόσο, οι σημερινοί γρήγοροι ρυθμοί ζωής, η υπερβολική πίεση, η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και η ρύπανση του περιβάλλοντος, όλα αυτά κάνουν αδύναμο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ένα αδύναμο σώμα είναι πιο επιρρεπές σε ασθένειες. Κάθε ασθένεια αποτελεί μια δοκιμασία για το σώμα. Δυστυχώς, στις μέρες μας προσπαθούμε να λύσουμε πολλές ασθένειες με χημικά μέσα, σε μορφή φαρμάκων, και βασιζόμαστε πάνω τους για να είμαστε υγιείς. Επιπλέον, οι γιατροί λόγω πίεσης χρόνου σχεδόν πάντα αποτυγχάνουν να βρουν τη ρίζα των προβλημάτων. Συστήνουν φάρμακα που στοχεύουν στην καλύτερη επίλυση των συμπτωμάτων. Μία αιτία μπορεί να είναι το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ή μια παρατεταμένη φλεγμονή, ή μικροοργανισμοί που έχουν μείνει στο σώμα όπως ιοί, παράσιτα, βαρέα μέταλλα, μύκητες, κ.λπ. Κατόπιν οι ασθένειες και τα προβλήματα επιστρέφουν σε διάφορες μορφές, μερικές φορές ακόμη εξελίσσονται σε χρόνιες καταστάσεις.

Είναι επομένως σημαντικό να εξεταστεί μια αλλαγή στην προσέγγισή του τρόπου ζωής μας και τη ενίσχυση του ανοσοποιητικού – από μια υγιεινή διατροφή, επαρκή πρόσληψη υγρών, τακτική και επαρκή άσκηση και, εάν απαιτείται, από υψηλής ποιότητας φυσικά συμπληρώματα διατροφής. Ενδείκνυνται επίσης διάφοροι μέθοδοι αποτοξίνωσης, οι οποίες αφαιρούν τα τοξικά βαρέα μέταλλα, μύκητες και άλλες ανεπιθύμητες και επιβλαβείς ουσίες από το σώμα. Είναι ο ασφαλέστερος και πιο βολικός τρόπος για την πρόληψη ασθενειών και για τη φροντίδα του ανοσοποιητικού συστήματος. Ζούμε σε ένα εξαιρετικά μολυσμένο περιβάλλον, το οποίο μας επηρεάζει, και το φαγητό παρά την βέλτιστη επιλογή που μπορεί να κάνουμε συχνά αποτυγχάνει να περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ

Δοσολογία για γυναικολογικές ασθένειες


Μόλυνση από τον ιό HPV 2 x 50mg ανά ημέρα / 3 μήνας
Προκαρκινικές καταστάσεις τραχήλου (δυσπλασία, διάβρωση)
2 x 50mg ανά ημέρα / 3 μήνας
Ενδομητρίωση 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας
Ινομυώματα και ινομυωμάτωση 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας
Επαναλαμβανόμενες φλεγμονές 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας
Υπερπλασία του ενδομητρίου 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας
Βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις 2 x 50mg ανά ημέρα / 2 μήνας

Παρενέργειες

Το Penoxal γίνεται ανεκτό από τον οργανισμό πολύ εύκολα. Ακόμη και σε υψηλές δόσεις και ύστερα από μακροχρόνια χρήση δεν παρατηρείται εθισμός. Το προϊόν δεν έχει δυσμενείς επιπτώσεις, δεν είναι ένα αντιβιοτικό, και είναι εντελώς μη τοξικό, χωρίς καμία αλληλεπίδραση με άλλους παράγοντες ή φάρμακα. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί διάρροια. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνουμε μείωση της δοσολογίας. Στις αυτοάνοσες νόσους σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν τη χρήση του.

 

Άλλες πληροφορίες