Η δραστική ουσία BIOCOL


Biocol formula

Το Biocol® είναι μία μοναδική, πατενταρισμένη, φυσική δραστική ουσία που προκύπτει μέσα από μια σύνθετη βιοτεχνολογική διαδικασία. Είναι ένα προϊόν του μεταβολισμού του Penicillium oxalicum var. Armeniaca, μικροοργανισμός ο οποίος επιδρά θετικά στο ανθρώπινο σώμα.

Το Penicillium oxalicum var. Armeniaca είναι ένα στέλεχος γενετικά τροποποιημένων μικροσκοπικών μυκήτων. Είναι ένας φυσικός μικροοργανισμός που ανακαλύφθηκε στη πεδιάδα του Αραράτ στην Αρμενία κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ελέγχου το 1972. Μια μακροχρόνια συνεργασία επιστημόνων από τους τομείς της ιατρικής και της. βιοχημείας ανακάλυψαν μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά του μικροοργανισμού. Η ικανότητά του να παράγει κόκκινες χρωστικές ουσίες και η δυναμική της βιοσύνθεσης και της βιοδραστικότητας του ήταν πολύ διαφορετικές από άλλους μικροοργανισμούς που ήταν γνωστοί μέχρι τότε. Το πιο σημαντικό γεγονός, ωστόσο, είναι ότι το τελικό προϊόν της παρασκευής - η δραστική ουσία Biocol® περιέχει πραγματικά πολύτιμους βιοδραστικούς παράγοντες που υπερέχουν στην ικανότητά τους να επηρεάζουν θετικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Περαιτέρω έρευνες σχετικά με το συγκεκριμένο μικροοργανισμό έχουν δείξει πως έχει την δυνατότητα να επηρεάσει και να αναστείλει την καρκινική ανάπτυξη. Η επίδραση του Biocol® στον οργανισμό έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών πειραματικών και κλινικών δοκιμών οι οποίες έδειξαν ότι εμποδίζει την ανάπτυξη των όγκων λόγω της επίδρασης του στο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο συμβαίνει μέσω της διαδικασίας της απόπτωσης, μια διαδικασία προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου.

Η ρύθμιση της διάρκειας ζωής των κυττάρων είναι ένας ακριβής προγραμματισμένος μηχανισμός. Αν η αρμονία ανάμεσα στην κυτταρική διαίρεση και τη διαδικασία της γήρανσης του κυττάρου διαταραχθεί, μπορεί να προκαλέσει στο κύτταρο να αλλάξει από μία υγιή μορφή σε μια διαταραγμένη ή καρκινική μορφή(δηλαδή ογκογένεση). Η ικανότητα του Biocol® να εξισορροπεί τις διεργασίες οξείδωσης, συμπεριλαμβανομένης και της απόπτωσης, είναι σημαντική για την υγιή λειτουργία του οργανισμού, διότι η μη ομαλή λειτουργία των διεργασιών αυτών μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση καρκίνου. Το Penoxal έχει μια εξαιρετική ικανότητα να μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες διεργασίες οξείδωσης και απόπτωσης, και να ρυθμίζει τον προγραμματισμένο θάνατο των εξασθενημένων ή κατεστραμμένων κυττάρων, με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου.

Μια άλλη ευεργετική ιδιότητα του Biocol® είναι η ικανότητά του να επηρεάζει τη λειτουργία των Β και Τ-λεμφοκύτταρα (ειδικές ομάδες λευκών αιμοσφαιρίων), που συμβάλλουν στην κατάλληλη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα λεμφοκύτταρα είναι απαραίτητα κύτταρα του σώματος, η δυσλειτουργία τους μπορεί να οδηγήσει σε μια λεγόμενη ανοσοανεπάρκεια (αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος) ή στην εμφάνιση των αυτοάνοσων διαταραχών.

Τα Β-λεμφοκύτταρα υπερέχουν στην ικανότητά τους να προσδιορίζουν ξένους μικροοργανισμούς (αντιγόνα) που εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα και, κατά συνέπεια, να δημιουργούν αντισώματα (ειδικές πρωτεΐνες) τα οποία είναι ικανά να καταπολεμούν τα αντιγόνα.

Τα Τ-λεμφοκύτταρα εξαλείφουν απευθείας ξένα, κατεστραμμένα ή καρκινικά κύτταρα, και κύτταρα που έχουν προσβληθεί από ιό, με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν την κυτταρική άμυνα. Οι πιο σημαντικές υποομάδες των Τ-λεμφοκυττάρων που επηρεάζονται από το Biocol® είναι τα CD4+ και CD8+.

Τα CD4 + λεμφοκύτταρα ονομάζονται βοηθοί καθώς βοηθούν τα άλλα κύτταρα που εμπλέκονται στην ανοσολογική αντίδραση με 2 τρόπους: με την ικανότητά τους να εξαλείφουν τα κατεστραμμένα κύτταρα (κυτταρική ανοσία) και με το να παράγουν αντισώματα εναντίον αυτών των κυττάρων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βλάβη των κυττάρων αυτών οδηγεί σε σημαντική μείωση της αντίστασης του οργανισμού.

Τα CD8 + λεμφοκύτταρα που ονομάζονται και κυτταροτοξικά κύτταρα συμβάλλουν στην καταστροφή και την εξάλειψη των νοσούντων κυττάρων. Είναι σε θέση να αναγκάσουν κατεστραμμένα κύτταρα σε απόπτωση (προγραμματισμένο θάνατο) ή να τα εξαλείψουν με δικούς τους μηχανισμούς. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουν στην αντικαρκινική προστασία του οργανισμού.

Μία αναλογία μεταξύ αυτών των ομάδων των Τ-λεμφοκυττάρων είναι σημαντική. Η αναλογία αυτή εκφράζεται από το λεγόμενο ανοσορυθμιστικό δείκτη. Ο δείκτης αυτός είναι αισθητά μειωμένος σε κάποιες ιογενείς λοιμώξεις (π.χ. AIDS), και οι χαμηλότερες τιμές του που σχετίζονται με ανοσοπαθολογικές καταστάσεις, δηλαδή με τη χαμηλή αντιδραστικότητα σώματος σε παθογόνους (ξένων) παράγοντες.

Η δραστική ουσία Biocol® συμβάλει στις διαδικασίες αποτοξίνωσης του οργανισμού και η αντιοξειδωτική της δράση συμμετέχει στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων συνεπειών που σχετίζονται με ογκολογικά νοσήματα και με τη θεραπεία με αντιβιοτικά.

Μια άλλη χρήση της δραστικής ουσίας είναι η θεραπεία των γυναικολογικών και γαστρεντερικών παθήσεων. Προωθεί την κατάλληλη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου και ενισχύει την απαιτούμενη εντερική μικροχλωρίδα. Επίσης, ρυθμίζει τα κόπρανα (διάρροια, δυσκοιλιότητα). Αυτή η θετική επίδραση στην πεπτική οδό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη θεραπευτική αντιμετώπιση ελκών στομάχου ή δωδεκαδακτύλου, νόσος του Crohn, κοιλιοκάκη, ελκώδης κολίτιδα, εκκολπωμάτωση ή πολυπόδων του παχέος εντέρου. Αυτές οι ασθένειες σχετίζονται συνήθως με τη διακοπή της βλεννογόνου λόγω φλεγμονής. Ως εκ τούτου, η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος σε συνδυασμό με την ομαλή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα μπορεί να περιορίσουν μία κακοήθη επιπλοκή.

Το Biocol® χρησιμοποιείται επίσης στη γυναικολογία, όπου εξουδετερώνει δυσμενείς επιδράσεις των μικροοργανισμών σε περιπτώσεις κολπικών μυκητιάσεων ή ιούς HP που μπορούν να προκαλέσουν προκαρκινικές αλλαγές στο τράχηλο, ή κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Με την εναρμόνιση των επιμέρους συστημάτων οργάνων το Biocol® συμβάλλει στην υγιή λειτουργία του οργανισμού και τη γενική ευημερία.