Ογκολογία και Penoxal

Γιατί Penoxal και καρκίνος

Οι στατιστικές μετρήσεις εμφάνισης καρκίνου παγκοσμίως αυξάνονται κάθε χρόνο. Κατά μέσο όρο ο καρκίνος πλήττει 15 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. Τα καρκινικά κύτταρα είναι παρόντα στο ανθρώπινο σώμα χωρίς να παρουσιάζονται συμπτώματα, αλλά η ανάπτυξη ενός όγκου μπορεί να υποκινηθεί από πολλούς δυσμενείς παράγοντες όπως ανθυγιεινό τρόπο ζωής, τοξίνες ή ακτινοβολία από το περιβάλλον.

Η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση του καρκίνου, η οποία σχετίζεται με τον τρόπο ζωής. Μερικοί επιστήμονες έχουν τονίσει πρόσφατα ότι η θεραπεία του καρκίνου οδηγεί σε μια απλή αφαίρεση του προβλήματος - όγκου, αλλά η αιτία της νόσου παραμένει – ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο, και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας, μέσα από την υγιεινή διατροφή, την τακτική και επαρκή άσκηση, ή με τη χρήση υψηλής ποιότητας φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής εάν απαιτείται. Ακόμα συνίστανται μέθοδοι αποτοξίνωσης καθώς αφαιρούν τοξικά βαρέα μέταλλα, μύκητες και άλλες ανεπιθύμητες βλαβερές ουσίες από το σώμα. Ζούμε σε ένα εξαιρετικά μολυσμένο περιβάλλον που μας επηρεάζει, και το φαγητό μας μετά βίας περιέχει όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης που χρειάζεται ο οργανισμός ανεξάρτητα από την καλή του ποιότητα. Τέλος, είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια υπεύθυνη και θετική προσέγγιση της ζωής και της υγείας μας.

Εμπειρίες Ασθενών


Κανένα βότανο,φάρμακο ή θεραπευτική αγωγή από μόνα τους δε μπορούν να νικήσουν τον καρκίνο. Το πιο σημαντικό, ισχυρό καθώς και το πιο φυσικό συστατικό για την καταπολέμηση του καρκίνου είναι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού – ανοσία. Ο ρόλος του όσον αφορά τον καρκίνο είναι ζωτικής σημασίας. Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει δυνητικά επικίνδυνους μικροοργανισμούς από το περιβάλλον μας, και να καταπολεμήσει ξένα ή κατεστραμμένα κύτταρα μέσα στο σώμα μας. Εάν λειτουργεί ομαλά, μπορεί να αντιμετωπίσει και τον καρκίνο, αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το μολυσμένο περιβάλλον αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα καθιστώντας το ανίκανο να δράσει επαρκώς. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ασχολείται με πολλά προβλήματα ταυτόχρονα, ο αναπτυσσόμενος όγκος μπορεί να διαφύγει της προσοχής του. Ωστόσο, ο όγκος μεγαλώνει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα έχει μόνο μια περιορισμένη ικανότητα δράσης για την καταστροφή του, έτσι καταφέρνει να τον εξαλείφει μόνο εν μέρει. Με αυτόν τον τρόπο ο όγκος μπορεί να επιβιώσει.

Εάν το ανοσοποιητικό σύστημα υποκύψει στους αρνητικούς παράγοντες του περιβάλλοντος, αρρωσταίνουμε. Σήμερα, πολλές ασθένειες αντιμετωπίζονται με τα φάρμακα και βασιζόμαστε σε αυτά ως “γρήγορη λύση“. Με αυτόν τον τρόπο δεν προσφέρουμε στον σώμα μας κανένα όφελος

Τα καρκινικά κύτταρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Συνήθως εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των ελεύθερων ριζών σε συνδυασμό με την καρκινογόνο δράση της διατροφής και του εξωτερικού περιβάλλοντος που μπορεί να μεταβάλλουν το DNA ενός υγιούς κυττάρου προκαλώντας την μετάλλαξη του. Αυτή η διαδικασία μετάλλαξης απενεργοποιεί την απόπτωση (ελεγχόμενος κυτταρικός θάνατος) και τα καρκινικά κύτταρα αποτρέπουν οποιαδήποτε παρέμβαση (ιατρικώς ελεγχόμενης θεραπεία ή ενίσχυσης της φυσική ανοσία κατά του καρκίνου), συνεχίζουν να αναπτύσσονται, να δυναμώνουν και οδηγούν το σώμα στην εξάντληση. Καθώς τα καρκινικά κύτταρα προέρχονται από τα κύτταρα του ίδιου του σώματος, μπορούν να παραμένουν αόρατα για το ανοσοποιητικό σύστημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας συχνά αυτό για τα δικά τους οφέλη αρχικά. Στην καταπολέμηση του καρκίνου η συνεργασία όλων των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος είναι απαραίτητη, διότι ορισμένα από αυτά ανταποκρίνονται σε ορισμένα καρκινικά κύτταρα (αντιγόνο-ειδική), ενώ άλλα όχι. Ως εκ τούτου, όλα τα λευκά αιμοσφαίρια θα πρέπει να ενισχυθούν. Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι μία πολύ κουραστική διαδικασία για τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος, πεθαίνουν λίγο μετά τη λήξη αυτής της διαδικασίας, γι’ αυτό το πλήθος τους πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να κερδίσουν τη μάχη με τα καρκινικά κύτταρα.

Μερικά από τα πιο σημαντικά λευκά αιμοσφαίρια που συμβάλλουν στην ανοσία του οργανισμού κατά του καρκίνου είναι τα Τ-λεμφοκύτταρα, ειδικά οι υποκατηγορίες τους CD4+ και CD8+, και καθεμία από τις ομάδες τους ενεργεί διαφορετικά. Τα CD4+ Th1 μπορούν να προειδοποιήσουν για την ύπαρξη καρκινικών κυττάρων δημιουργώντας μία φλεγμονής γύρω από τον ξενιστή και προκαλώντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδράσει. Θα συνεργαστούν στενά με τα μακροφάγα, άλλα σημαντικά λευκά αιμοσφαίρια που εκτελούν φαγοκυττάρωση (κατάποση των κυττάρων). Τα μακροφάγα είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη φλεγμονή, και να είναι κυτταροτοξικά έτσι ώστε να αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα στη συνέχεια. Τα CD4+ Th1 μαζί με τα CD8+ ενεργοποιούν έναν ισχυρότερο "συναγερμό" από ό, τι αν εργάζονταν ανεξάρτητα, και μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των CD8+.

Τα κύτταρα CD4+ Th2 αντιδρούν σε ξένες ουσίες και δρουν ως μείζονες βοηθοί προς τα Β-λεμφοκύτταρα που συμβάλλουν στη λεγόμενη αντισωματική ανοσία (που παράγουν αντισώματα). Ένα στάδιο της νόσου μπορεί να ταυτοποιηθεί από τον αριθμό των CD4+ Th2 - όσο πιο εκτεταμένη είναι η ασθένεια, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός τους. Αλλά αυτό είναι εις βάρος των CD4+ Th1 καθώς η δραστηριότητα τους(προειδοποίηση για καρκίνο) είναι υψίστης σημασίας κατά των καρκινικών κυττάρων. Χωρίς αυτά τα αντισώματα που παράγονται δεν ξέρουν πού να παρέμβουν.

Τα CD8 + είναι πρωτογενείς αγωγοί της απόπτωσης, μία φυσική και ζωτικής σημασίας διαδικασία ελεγχόμενου κυτταρικού θανάτου απαραίτητη για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων ή κατεστραμμένων κυττάρων. Η απόπτωση μπορεί να είναι αυθόρμητη (περιορίζει τον αριθμό των κυττάρων που βρίσκονται σε περίσσεια ή καταστρέφει τα παλιά κύτταρα), ή μπορεί να προκύψει λόγω κάποιου παθολογικού ερεθίσματος (π.χ. νοσούν κύτταρο, χημειοθεραπεία). Η απόπτωση έχει ως αποτέλεσμα την κυτταρική αποσύνθεση σε μικρά σωματίδια, και την φαγοκυττάρωση, οπότε δεν υπάρχει νέκρωση (θάνατος) και καμία μεταγενέστερη φλεγμονή όπως στο λανθασμένο κυτταρικό θάνατο.

Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι παντοδύναμος, παρ' όλα αυτά η χρήση αυτού κατά των ασθενειών είναι η πιο φυσική επιλογή. Δυστυχώς, η τυπική θεραπεία με τη χρήση κυτταροστατικών (χημειοθεραπεία) ή ακτινοβολίας (ακτινοθεραπεία) μειώνει σημαντικά την ικανότητα της ανοσολογικής αντίδρασης του σώματος (αντι-μολυσματική ανοσία). Ως εκ τούτου, ασκεί μεγάλη πίεση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία προκαλούν τόσο μεγάλη ζημιά που χωρίς την εξωτερική βοήθεια - υγιεινή διατροφή και συμπληρωματικές θεραπείες, το ανοσοποιητικό σύστημα παλεύει για την καταπολέμηση του καρκίνου αποτελεσματικά, και αυτό επηρεάζει άλλες λοιμώξεις επιτίθενται στο σώμα παράλληλα. Δυστυχώς, μόνο λίγοι ιατροί παρέχουν αυτές τις πληροφορίες. Συνεπώς, ως προέκταση της καθιερωμένης θεραπείας κατά του καρκίνου, αλλά και για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας πρέπει να αρχίσουμε να αλλάζουμε προσέγγιση στον τρόπο ζωής μας.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ


Δοσολογία για ογκολογικές ασθένειες


Προκαρκινικές Περιπτώσεις 2 x 100mg ανά ημέρα / 3 μήνες
Καρκινώματα του πεπτικού συστήματος 
(γλώσσα, οισοφάγος, στομάχι, κόλον, πρωκτός, χολή,
πάγκρεας, ήπαρ)
2 x 100mg ανά ημέρα / 4 μήνες


Γυναικολογικά καρκινώματα 
(μήτρας, του τραχήλου, των ωοθηκών)
2 x 100mg ανά ημέρα / 4 μήνες

Καρκινώματα του ουροποιητικού συστήματος 
(ουροδόχου κύστης, των νεφρών, του προστάτη, των όρχεων)
2 x 100mg ανά ημέρα / 4 μήνες

Καρκινώματα άλλων οργάνων 
(εγκέφαλος, πνεύμονες, λεμφαδένες, μαστικοί αδένες)
2 x 100mg ανά ημέρα / 4 μήνες

Μελάνωμα 2 x 100mg ανά ημέρα / 4 μήνες

Παρενέργειες

Το Penoxal γίνεται ανεκτό από τον οργανισμό πολύ εύκολα. Ακόμη και σε υψηλές δόσεις και ύστερα από μακροχρόνια χρήση δεν παρατηρείται εθισμός. Το προϊόν δεν έχει δυσμενείς επιπτώσεις, δεν είναι ένα αντιβιοτικό, και είναι εντελώς μη τοξικό, χωρίς καμία αλληλεπίδραση με άλλους παράγοντες ή φάρμακα. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί διάρροια. Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνουμε μείωση της δοσολογίας. Στις αυτοάνοσες νόσους σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν τη χρήση του.

Μελέτες για ογκολογικές ασθένειες