Ογκολογικό του νοσοκομείου Βσέτιν

Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου της πόλης Βσέτιν
Οι μελέτες που διεξήχθησαν στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου της πόλης Βσέτιν με επικεφαλής τον διδάκτορα ιατρικών επιστημών Zdenek Janacek αποδεικνύουν την αποκλειστική επίδραση του σκευάσματος PENOXAL®


Αριθμός μελετηθέντων ασθενών: 23 ασθενείς

 

Κατανομή των ασθενών ανάλογα με τη διάγνωση του ογκολογικού νοσήματός τους:

Κακοήθης μελάνωμα

  2 ασθενείς

Κακοήθης όγκος νεφρών

   1 ασθενής

Κακοήθης όγκος μαστού

12 ασθενείς

Κακοήθης όγκος παχύ εντέρου

  7 ασθενείς

Κακοήθης όγκος μήτρας

   1 ασθενείς


Δοσολογία: 4 κάψουλες την ημέρα (4 х 50 = 200 mg)

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι ασθενείς βαθμολόγησαν θετικά την κατάσταση τους και την επίδραση του σκευάσματος PENOXAL®. Δεν παρουσιάστηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες, κατά τη διάρκεια της τρίμηνης θεραπείας, δεν υπήρχαν αλλεργικές αντιδράσεις. Οι ασθενείς κατά τη λήψη του σκευάσματος αισθανόντουσαν καλά. Ανάμεσα στους ασθενείς με καρκίνο μαστού ήταν 8 γυναίκες που λάμβαναν κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας το σκεύασμα PENOXAL® και αυτό τους βοήθησε σαφώς να αντιμετωπίσουν αυτή τη θεραπεία χωρίς σοβαρές επιπλοκές, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διόρθωση της διεξαγόμενης χημειοθεραπείας.

Παρενέργειες κατά τη λήψη του σκευάσματος PENOXAL® :

Μία ασθενής με διάγνωση του καρκίνου του μαστού, η οποία ολοκλήρωσε τη σειρά χημειοθεραπείας, κατά τη λήψη του σκευάσματος PENOXAL® 4 κάψουλες της ημέρα παρουσίασε εντερικές διαταραχές τύπου διάρροιας. Κατόπιν μείωσης της δόσης του σκευάσματος PENOXAL® έως 2 κάψουλες την ημέρα, τα συμπτώματα εξαλειφθήκαν.

 

Κατά τη διάρκεια της λήψης του σκευάσματος PENOXAL® μελετήθηκαν οι τιμές KO, CRP, οι ηπατικοί δείκτες, η ουρία, η κρεατινίνη, οι σχετικοί καρκινικοί δείκτες. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει καμία χειροτέρευση στις εργαστηριακές τιμές, ενώ κατά την υποκειμενική αξιολόγηση μπορεί να παρατηρηθεί βελτίωση στη φυσική κατάσταση και την υγεία γενικά.

 

Συμπέρασμα:

Οι περισσότεροι ασθενείς, πάσχοντες από καρκίνο, έμειναν ικανοποιημένοι από το σκεύασμα αυτό και η αξιολόγησή τους ήταν θετική. Η επιλογή των ασθενών δεν ήταν εντελώς ομοιόμορφη, επειδή η περίοδος λήψης του φαρμάκου δεν ήταν το ίδιο μακροπρόθεσμη, καθώς επρόκειτο για ασθενείς με διαφορετικές διαγνώσεις καρκίνου σε διάφορα στάδια της νόσου. Το σκεύασμα έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για τη θεραπεία του καρκίνου, όσο και σαν ένα συμπλήρωμα συμβατικής θεραπείας. Επί του παρόντος μπορούμε να πούμε ότι είναι πιο κατάλληλο για τα πρώτα στάδια της νόσου και κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας ή της ακτινοθεραπείας. Σε ασθενείς με μεταστατική εξέλιξη η βραχυπρόθεσμη λήψη του PENOXAL® εφαρμόζεται πάντα με τη συνιστώμενη αντικαρκινική θεραπεία, οι ασθενείς παρουσιάζουν μια σύντομη περίοδο προσαρμογής στην κλασική χημειοθεραπεία και σχετικά γρήγορο χρόνο αποκατάστασης. Το σκεύασμα PENOXAL® είναι ένα αποτελεσματικό υποστηρικτικό μέσο σε περιπτώσεις ογκολογικών νοσημάτων.

 

Prim. MUDr. Zdeněk Janáček
Ογκολογικό του νοσοκομείου Βσέτιν

MUDr Zdenek_Janacek