Τι είναι το Penoxal

Το Penoxal είναι ένα μοναδικό φυσικό βιολογικά ενεργό συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή αντικαρκινική δράση , χωρίς τοξικότητα και παρενέργειες. Λόγω της ικανότητάς του να ενεργοποιεί την κυτταρική απόπτωση και σημαντικές αντιοξειδωτικές επιπτώσεις της, περιορίζει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου. Βοηθά, όμως, όχι μόνο τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά συνιστάται ακόμα και για την πρόληψη ιογενών και ογκολογικών νοσημάτων. Το Penoxal μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου και συμβάλλει στην καλύτερη ανοχή του οργανισμού στην χημειοθεραπεία κατά την συμβατική αντικαρκινική αγωγή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, σε φλεγμονώδεις καταστάσεις, ιογενείς και βακτηριακές ασθένειες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η αντικαρκινική δράση του σκευάσματος Penoxal επιτυγχάνεται με δύο τρόπους, πρώτον μέσω ενεργοποίησης της κυτταρικής απόπτωσης και δεύτερον λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής του δράσης.

Το κύριο συστατικό του Penoxal είναι μία μοναδική, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (πατενταρισμένη) δραστική ουσία που ονομάζεται Biocol®, η οποία είναι εντελώς φυσική και προκύπτει μέσα από μια πολύπλοκη βιοτεχνολογική διαδικασία που ακολουθείται από την τυποποίηση, σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και τεχνολογικά πρότυπα. Το Biocol® προέρχεται από ένα μικροοργανισμό που ονομάζεται Penicillium oxalicum var. Armeniaca, το οποίο είναι ένα απομονωμένο στέλεχος ενός μικροσκοπικού μύκητα, ο οποίος έχει μια βαθιά επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.

Τα έκδοχα του σκευάσματος Penoxal είναι η βιταμίνη C(ασκορβικό οξύ), η οποία έχει ευεργετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλει στην ταχεία ομαλοποίηση των τιμών στις εξετάσεις αίματος. Αυτή η ιδιότητα χρησιμοποιείται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία με ακτινοβολία (ακτινοβόληση), η οποία οδηγεί σε απώλεια των κυττάρων του αίματος (αναιμία, εξασθενημένο ανοσοποιητικό).

 

Σύνθεση - 50mg:

Biocol: 50 mg
βιταμίνη C: 100 mg
μαλτοδεξτρίνη: 130 mg
Κάψουλα ζελατίνης: 76 mg
Βάρος 1 κάψουλα: 356 mg

Συσκευασία: 60 και 120 κάψουλες

Σύνθεση - 100mg:

Biocol: 100 mg
βιταμίνη C: 100 mg
μαλτοδεξτρίνη: 80 mg
Κάψουλα ζελατίνης: 76 mg
Βάρος 1 κάψουλα: 356 mg

Συσκευασία: 120 κάψουλες

 

Biocol

Biocol

Το Biocol® είναι μία μοναδική, πατενταρισμένη, φυσική δραστική ουσία που προκύπτει μέσα από μια σύνθετη βιοτεχνολογική διαδικασία. Είναι ένα προϊόν του μεταβολισμού του Penicillium oxalicum var. Armeniaca, μικροοργανισμός ο οποίος επιδρά θετικά στο ανθρώπινο σώμα.

Το Penicillium oxalicum var. Armeniaca είναι ένα στέλεχος γενετικά τροποποιημένων μικροσκοπικών μυκήτων. Είναι ένας φυσικός μικροοργανισμός που ανακαλύφθηκε στη πεδιάδα του Αραράτ στην Αρμενία κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ελέγχου το 1972. Μια μακροχρόνια συνεργασία επιστημόνων από τους τομείς της ιατρικής και της βιοχημείας ανακάλυψαν μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά του μικροοργανισμού. Η ικανότητά του να παράγει κόκκινες χρωστικές ουσίες και η δυναμική της βιοσύνθεσης και της βιοδραστικότητας του ήταν πολύ διαφορετικές από άλλους μικροοργανισμούς που ήταν γνωστοί μέχρι τότε. Το πιο σημαντικό γεγονός, ωστόσο, είναι ότι το τελικό προϊόν της παρασκευής - η δραστική ουσία Biocol® - περιέχει πραγματικά πολύτιμους βιοδραστικούς παράγοντες που υπερέχουν στην ικανότητά τους να επηρεάζουν θετικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Περαιτέρω έρευνα σχετικά με το συγκεκριμένο μικροοργανισμό έχουν δείξει πως έχει την δυνατότητα να επηρεάσει και να αναστείλει την καρκινική ανάπτυξη.

 

Βιταμίνη-C

Vitamin C

Η βιταμίνη C είναι η πιο γνωστή και ευρέως χρησιμοποιούμενη βιταμίνη, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας. Η ικανότητά της να καταπραΰνει τα συμπτώματα της κοινής γρίπης μέσω διέγερσης των λευκών αιμοσφαιρίων (λεμφοκύτταρα) είναι καλά εδραιωμένη. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση ακόμη και σε θεραπείες καρδιακών παθήσεων, διαβήτη ή άσθματος. Υψηλές δόσεις βιταμίνης C συνίστανται επίσης και για ασθενείς με καρκίνο καθώς μειώνουν σημαντικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Η βιταμίνη C συμβάλλει σημαντικά στην καταστολή του οξειδωτικού στρες, συμβάλει στον επαρκή μεταβολισμό των λιπών και την παραγωγή κολλαγόνου απαραίτητο για τους συνδετικούς ιστούς. Ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, η οποία είναι σημαντική για το σχηματισμό του αίματος και ανακουφίζει από την κούραση και την εξάντληση.

Η συνθετική μορφή της βιταμίνης C, το ασκορβικό οξύ (Ε300), έχει χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία τροφίμων, ως αντιοξειδωτικό και συντηρητικό.

Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε θέση να συνθέσει αυτή τη βιταμίνη, ως εκ τούτου, θα πρέπει να καταναλώνεται μέσω της τροφής ή σε συμπληρώματα διατροφής. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης C είναι 80 mg, και κατά τη διάρκεια ασθένειας χρειάζεται ακόμη περισσότερο, έτσι θα πρέπει να αυξηθεί η ημερήσια δοσολογία. Αυτή η υδατοδιαλυτή βιταμίνη είναι μη τοξική για το σώμα, όποτε δεν υπάρχει και η πιθανότητα υπερβολικής δόσης, καθώς και η περίσσεια της αποβάλλεται στα ούρα.

 

Μαλτοδεξτρίνη

Maltodextrin

Μαλτοδεξτρίνη είναι μια ένωση μορίων γλυκόζης - απλή ζάχαρη-, η οποία χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας, και στη βιομηχανία τροφίμων ως πρόσθετο (πλήρωση). Απορροφάται πιο αργά από ό, τι η ίδια η γλυκόζη, και δεν είναι σε θέση να ανεβάσει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επομένως είναι κατάλληλη για διαβητικούς.

Παρασκευάζεται μέσω μιας ενζυμικής διαδικασίας, συνήθως από άμυλο σίτου, αλλά στα προϊόντα μας, χρησιμοποιούμε καλαμποκάλευρο, το οποίο είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, και ως εκ τούτου είναι κατάλληλο για άτομα με κοιλιοκάκη. Ακόμη και αν η μαλτοδεξτρίνη κατασκευάζεται συνθετικά, ένα ανθρώπινο σώμα τη διασπά στη φυσική και πιο εύκολη στη διεργασία γλυκόζη.

 

 

Επίδραση του σκευάσματος Penoxal:

 • ενισχύει το ανοσοποιητικό μέσω της ενεργοποίησης των Β και Τ-λεμφοκυττάρων (λευκά αιμοσφαίρια)
 • προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες
 • δρα ως αντιοξειδωτικό
 • αυξάνει την αντοχή του οργανισμού σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία
 • αναστέλλει την ανάπτυξη των όγκων μέσω προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου (δηλαδή απόπτωση)
 • ομαλοποιεί τη λειτουργία του ήπατος, των νεφρών, του στομάχου και των επινεφριδίων
 • μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις των ακτίνων Χ και UV
 • ομαλοποιεί τις τιμές της γενικής αίματος
 • αποτοξινώνει τον οργανισμό

 

Παρενέργειες:

Το σκεύασμα Penoxal δεν έχει κάποια παρενέργεια στον οργανισμό ούτε κατά την παρατεταμένη χρήση ούτε και σε υψηλές δόσεις. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Στην περίπτωση αυτή συνιστάται να μειωθεί η δόση.Ενδείξεις:

 • σε θεραπείες για τον καρκίνο (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία)
 • στην πρόληψη των υποτροπιάσμών του καρκίνου
 • στην πρόληψη ογκολογικών νόσων
 • σε προκαρκινικές καταστάσεις
 • σε φλεγμονώδεις, ιογενείς και βακτηριακές ασθένειες
 • σε διαταραχές του πεπτικού σωλήνα
 • για γυναικολογικά προβλήματα
 • για το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
 • πριν και μετά από χειρουργικές επεμβάσεις